Dieta care are la baza fructe

Dieta pe baza de fructe sau fructarianismul este un regim alimentar la care s-a supus si Steve Jobs in anii ’70. Cei mai multi cred cu inversunare si astazi ca fructele sunt calea spre perfectiunea fizica si spirituala, insa nu iau in considerare riscurile acestei diete.

Cel care alege aceasta dieta se hraneste doar cu fructe, uneori, in cazuri exceptionale, mananca si nuci sau seminte. Preparatele din carne sau legumele sunt excluse complet din dieta.

Fructarianismul este un capriciu al celor care promoveaza dietele. Unii cred ca acest concept este de cand lumea si ca vine de la Adam si Eva. Un lucru este cert. La inceputul secolului al XX-lea, un grup de persoane, numit Natural Hygienists au fost cei care au pus bazele acestei diete crezand ca regimul nu ofera decat o minte mai limpede, o rezistenta fizica mai mare si mai mult chef de viata.

Ca orice alta dieta a strans in jurul ei si critici si pareri negative, insa nu si-a pierdut sustinatorii nici acum, Cei care ii critica pe consumatorii de fructe primesc exemple precum Leonardo Da Vinci, Woddy Harrelson, Brian Adams, Mahatma Gandhi, toti fiind adeptii acestei diete.

Nutritionistii ne atentioneaza cu privire la fructarianism. EI sunt de parere ca o dieta bazata doar pe fructe crude nu este tocmai usor de urmat, nici fizic, nici psihic, mai ales pe termen lung. Este contraindicata copiilor si adolescentilor. Gaynor Bussel, reprezentant al unei asociatii britanice de sanatate, spune ca un astfel de regim priveaza organismul de acizii grasi esentiali, proteine si vitamina B12. Rezultatul dietei va fi unul de nedorit: oboseala, un sistem imunitar slabit, anemii, iar in cazurile mai grave chiar anorexie si depresie.

Steve Jobs a spus ca atentia care a acordat-o acestei diete pe baza de fructe l-a influentat atunci cand a ales numele companiei sale, Apple.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *