Descoperiţi cele mai frumoase locuri din Bucovina

Bucovina

Bucovina, aparent un loc mic ca intindere, dar care  are atatea bogatii culturale, peisaje splendide si oameni ce doresc sa pastreze traditiile vechi de sute de ani. Aceasta zona este una din cele mai atractive si vizitate locuri din tara noastra, de aceea monumentele sale istorice au fost incluse in patrimoniul UNESCO, dar a si primit premiul Pomme d’Or de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor deTurism.

Voi incepe prima data cu cetatea de scaun a Sucevei, o cetate ce s-a pastrat mult timp intacta, insa nu de curand  a fost reabilitata pentru ca oamenii sa poata sa se bucure de ea in continuare. Cetatea a fost ridicată de Petru I Muşat, la sfârşitul secolului al XIV-lea, şi a devenit o adevărat fortăreaţă în timpul domniei lui Ştefan cel Mare. În luna iunie a acestui an, reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei va fi finalizată, în interiorul cetăţii urmând să fie amenajate Sala Voievozilor, Sala Stegurilor Boiereşti, Camera de Tezaur, Capela, precum şi ghiduri virtuale cu informaţii despre fiecare încăpere a cetăţii.

Un alt obiectiv turistic este si manastirea Voronet, fiind numita si capela sixtina a estului. Ea a fost ridicata in anul 1488 si este cunoscuta datorita acelor picturi din exteriorul ei. A fost numita “albastru de Voronet” deoarece in partea de nord a manastirii predomina culorile albastru si turcoaz, probabil aparute odata cu trecerea timpului.

Salina Cacica este una din cele mai vechi exploatari de sare recristalizata din saramura din Europa. Avand o vechime de peste 200 de ani, aceasta salina este interesanta deoarece cuprinde multe locuri amenajate precum capela ortodoxa, capela romano-catolica Sfanta Varvara, lacul sarat si sala de dans “Inginer Agripa Popescu”.

Manastirea Putna, cunoscuta ca una din cele mai vechi locasuri de cult din Romania si numita de catre poetul nostru national Mihai Eminescu “ Ierusalimul neamului romanesc”, ea a fost ridicata de catre voievodul Stefan cel Mare, al carui mormant se afla chiar in acest loc.

Muzeul satului bucovinean, un loc plin de verdeata, casute vechi din lemn, biserici din lemn, crasme vechi de sute de ani, ateliere de olarit, fierarii  si multa multa buna dispozitie. El se afla in orasul Suceava, fiind un muzeu in aer liber.

Daca va ganditi sa vizitati aceste obiective turistice sau oricare altele trebuie sa stiti si unde va puteti caza sau ce suveniruri puteti achizitiona. In primul rand, oferta de cazare este vasta, de la case mici pana la pensiuni sau hoteluri de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *