Dependente ciudate

dependenta

Fiecare persoana este unica, are setul propriu de gandiri, pareri, opinii si preferinte. Unii insa exagereaza cu preferintele, intrec limitele si se ajunge la obsesie, uneori pentru lucruri din cele mai ciudate.

Exista multe lucruri in viata de zi cu zi care pot sa provoace dependenta, sa vedem in continuare o lista de lucruri mai ciudate, neobisnuite, dependente ciudate mai pe scurt.

1. Dependenta de morcovi – persoanele ce au aceasta dependenta se gandesc in continuu la rontait morcovi. Exista si simptome in cazul renuntarii, precum nervozitate, pofte, insomnie sau iritabilitate. Henry Ford se pare ca era innebunit dupa morcovi si ca tinea chiar petreceri pentru leguma sa preferata.

2. Dependenta de balsam de buze. Desi producatorii si dermatologii resping ideea folosirii de substante ce provoaca dependenta in balsamul de buze, multe persoane sunt complet dependente de acesta.

3. Dependenta de albirea dintilor. Dorinta de a avea dinti albi, perfect curati este una normala, insa unele persoane dezvolta o adevarata obsesie pentru asta.

4. Intepaturi de albina – o femeie din Statele Unite a ajuns sa devina dependenta de acestea in urma unui tratament pentru usurarea durerilor provocate de artrita. De la terapie a ajuns la dependenta si acum tine si in casa albine pentru a avea acces mai usor la intepaturi.

5. Un alt caz ciudat este al unei femei care este dependenta de deodorant – il mananca! Deodorant de tip stick, antiperspirant, si in ciuda gurii uscate si durerilor stomacale pe care le are periodic, totusi continua.

6. Un alt produs din seria cosmeticelor se pare ca a cauzat dependenta in cazul unei femei: lacul de unghii. Bertha se pare ca bea in jur de 5 sticlute de lac de unghii pe zi.

7. Dependenta de inmormantari este cazul unui barbat din Brazilia, care chiar a renuntat la job pentru a putea asista la orice inmormantare din orasul unde locuieste.

Dependentele ne pot determina sa reactionam ciudat, sa instrainam persoanele apropiate, insa trebuie inteles si faptul ca oricat de ciudate ar fi, au in spate motive fizice sau psihice si au nevoie de compasiune si intelegere pentru a putea fi depasite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *