De ce functioneaza calculatorul mai greu

barbat tipand la monitor

Multi utilizatori de computer inca aplica metoda stergerii unor fisiere pentru a-l face sa functioneze mai repede, aceasta solutie aparand in anii 1990. Sistemul incepe sa functioneze mai incet decat de obicei sau dureaza mai mult pana se deschide, asa ca utilizatorii sterg fotografii, documente si muzica pentru a-l repara, insa sunt socati cand descopera ca sistemul functioneaza la fel, dupa. Asa ca mai dezinstaleaza programe pe care le folosesc rar, iar confuzia si frustrarea continua sa creasca, atunci cand problemele raman. Asa ca solutia pare sa vina cand cheama pe cineva sa faca ce e necesar pentru a incepe cu un hard drive curat. Dar, de fapt, nu asta este solutia.

Aceasta solutie este folosita in special de oamenii care au computere de pe vremea Windows 98 sau chiar de dinainte. Pe atunci, PC-urile foloseau hard drive-ul pentru o serie de trucuri facand sistemul sa functioneze mai rapid, tratand hard drive-ul ca si cum ar fi fost, de fapt, mai mult RAM. Daca hard drive-ul se umplea, totul incetinea. Asa ca oricine isi aminteste de acele zile inca mai crede ca daca vei curata hard drive-ul, vei reusi sa maresti viteza de operare a computerului.

Din fericire, tehnologia a evoluat. Daca nu ajungi in punctul in care chiar nu mai poti sa adaugi nici macar un fisier, spatiul de pe hard disc nu afecteaza viteza computerului intr-un mod perceptibil. In majoritatea cazurilor – in jur de 90% – aceasta greutate cu care functioneaza calculatorul este cauzta de spyware si malware, care pot fi indepartare usor, chiar si de cei care nu au o calificare in domeniu.

Desigur, poate calculatorul este doar vechi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *