Cum sa-ti manageriezi finantele asa cum se cuvine

In ziua de azi mai greu stim cum sa ne descurcam cu banii, daramite sa-i mai si economisim pentru nevoi mai urgente. Pentru cei care vor sa puna deoparte ceva pentru a avea pe mai tarziu, in vremuri de urgenta, atunci ar trebui sa traga un ochi peste urmatoarele sfaturi pentru a sti cum sa-ti maganeriezi banii cu cap.

Nu folosi cardurile de credit

Doar pentru ca ai cateva carduri de credit si pentru ca au si bani pe ele, asta nu inseamna ca ar trebui sa te bagi in ele si sa platesti cu ele ceva ce vrei sa-ti iei, dar nu este necesar. Cardurile de credit sunt mai mult pentru situatii de urgenta, pentru atunci cand ai nevoie de bani mai multi pentru ceva anume.

Ar trebui sa ai bani de cheltuiala  atunci cand ai nevoie de asa ceva

Odata ce muncesti din greu, nu este nimic rau in a cheltui o suma de bani oarecare din cand in cand, asta pentru placerile tale. Fiecare salariu ar trebui sa fie o sursa de bani ce cheltuiala intr-o oarecare masura.

Doar asigura-te ca nu vei cheltui o gramada, altfel vei ajunge in cele din urma fara nici un ban in mana sau in conturi. Foloseste acea parte de bani pentru a-ti oferi un masaj bun,  ca la carte, mergi la manichiura sau cumpara-ti cateva lucruri mai putin scumpe.

Scade cheltuielile din casa

Acesta este un obicei financiar pe care toata lumea ar trebui sa il adopte. Daca ipoteca sau chiria constituie mai mult de 28% din venitul brut, ia in considerare o reducere. Daca majoritatea salariului tau merge la plata locuintei in care stai, nu vei mai avea bani pentru economii si pentru alte cheltuieli personale necesare.

Fa o extra plata a ipotecii mai devreme decat termenul in cauza

O extra plata a ipotecii facuta mai devreme iti va plati datoria pe timp de aproape opt ani. Asta va insemna ca iti vei plati datoriile mai repede si vei putea economisi niste bani buni mai incolo. Incearca sa faci o pata a ipotecii de doua ori in fiecare an, sau creste plata fiecarei ipoteci cu o suma mult mai mare de bani decat necesar. Aceasta este o modalitate grozava de a-ti plati datoriile mai devreme si a trai o viata fara griji pentru platile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *