Cum sa-ti amplifici puterea cerebrala

puterea creierului

Creierul. Cel mai rapid computer de pe planeta. Este, fara indoiala, cea mai fascinanta masinarie creata vreodata. Ia in considerare reactia incredibil de rapida pe care o ai cand o musca ti se indreapta spre ochi. Instantaneu! Creierul trimite un semnal catre ochi spunandu-i ca a detectat musca, iar ochiul raspunde aproape instantaneu. La fel creierul trimite semnale catre mana, pentru a fugari musca ce te sacaie. Toate acestea se petrec in mai putin de o secunda, in timp ce tie ti-a luat aproximativ 20 secunde sa citesti tot ce este scris deasupra, activitate care este coordonata tot de creier. Este ca o masinarie automata ce receptioneaza si transmite semnale instantaneu si ne ajuta sa ne desfasuram activitatile zilnice in mod eficient. Ca si in cazul celorlalte organe, trebuie sa mentinem si sa intretinem functionarea celulelor creierului. Pentru amplificarea si imbunatatirea functionarii creierului sunt redate in continuare cateva modalitati in acest sens.

Exercitiul fizic – tot timpul, si peste tot auzim ca exercitiul fizic este foarte benefic pentru corp, il mentine sanatos si in forma, insa beneficiile vin si pentru activitatea creierului. Exercitiul fizic ii amplifica puterea, efortul depus creste circulatia sanguina si mareste oxigenarea celulelor si ii mareste astfel capacitatea de functionare.

In afara de exercitiile fizice mai puteti face si exercitii pentru creier pentru a-i imbunatati capacitatile. Spre exemplu:

– foloseste mana opusa, nu cea dominanta, pentru activitatile de rutina
– sesiuni de brainstorming cu prietenii sau colegii de munca
– dezbateri
– memorarea si exersarea memoriei prin invatarea de texte noi, fie ca sunt cantece sau poezii
– incercarea de a face calculele mintal in locul folosirii calculatorului
– forteaza-ti creierul sa-si aminteasca lucruri pe care le-ai invatat in trecut, fara ajutor

Pe langa aceste cateva exemple de activitati, alte modalitati prin care poti sa iti stimulezi creierul sunt jocurile. Fie ca sunt jocuri de cuvinte, puzzle-uri sau Sudoku, iti vor imbunatati capacitatea de concentrare si de gandire.

Odihna este foarte importanta pentru creier. Trebuie sa i se acorde repaosul necesar pentru reincarcarea „bateriilor”. Alte ajutoare in acest sens pot fi meditatia, sesiuni de yoga, ce au un efect de calmare si relaxare a mintii si corpului, ajutand si la un somn mai odihnitor.

Ultimul dar nu cel din urma pe aceasta lista ar fi regimul alimentar. O dieta echilibrata iti asigura imbunatatirea capacitatii cerebrale, evita excesele si asigura-te ca oferi creierului toti nutrientii de care are nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *