Cum sa purtam o conversatie cu o persoana necunoscuta

prima_impresie

Este o bucurie sa facem cunostiinta cu oameni noi in fiecare zi. Cu toate acestea, este foarte dificil sa purtam o conversatie placuta cu o persoana noua datorita lipsei de subiecte comune.

Cum putem sa incepem  o discutie cu o persoana total noua?

Dupa ce prezentarile au fost facute, putem pune intrebari care sa deschida posibile subiecte ulterioare. Spre exemplu, putem intreba persoana respectiva cu ce se ocupa in timpul liber. Acest tip de intrebare este o intrebare care destinde atmosfera si ghideaza discutia spre comunicare intr-o atmosfera prietenoasa.

Alteori, o conversatie obiectiva poate fi la fel de utila in abordarea unei persoane noi. O conversatie obiectiva ne permite sa cunoastem mai bine persoana din fata noastra, fara necesitatea ca respectiva persoana sa trebuiasca sa ne spuna  prea multe lucruri subiective despre ea.

Trebuie sa avem grija sa nu ii cream omului din fata noastra impresia ca este supus unui interogatoriu, intrebandu-l prea multe de la prima intrevedere.

O alta problema care trebuie luata in calcul cand intalnim persoane noi este sa incercam sa abordam acele subiecte pe care le avem in comun cu persoana respectiva. Cu totii avem domenii care ne plac si domenii care nu ne plac. A incerca sa vorbesti cu o persoana noua despre domenii pe care aceasta nu le agreeaza nu ne va ajuta deloc sa intelegem persoana din fata noastra.

Faptul de a intalni persoane noi este deopotriva o modalitate de a intelege alti oameni, cat si o modalitate de a-ti cunoaste propria personalitate si capacitatea de a-i intelege pe altii. Oamenii sunt personalitati complexe, iar primele impresii de foarte multe ori nu fac decat sa ne creeze imagini false asupra modului  lor de comportament. Timpul isi spune cuvantul atunci cand vrem sa cunoastem cu adevarat un om, mai ales cand vrem sa aflam  caracterul unui prieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *