Cum sa fructifici la maxim ziua de luni

luni

Lunea nu trebuie sa fie un inceput plictisitor de saptamana. Poate fi transformata intr-o zi in care muncesti cel mai mult si cel mai bine. Oamenilor pur si simplu nu le place ziua de luni. Dupa un weekend relaxant, cine isi doreste sa se intoarca la munca? Este ca un reminder al faptului ca nu avem timp suficient sa ne odihnim. Poate fi schimbata insa conceptia precum ca ziua de luni este cea mai grea zi a saptamanii.

Totul incepe de vineri. Lunea poate fi folosita in propriul beneficiu. Primul lucru dintre toate, trebuie sa realizezi ce ai de facut pana sa inceapa weekendul, si cum vor incepe lucrurile urmatoarea saptamana. Daca stai tarziu duminica seara, luni vei fi obosit. Daca nu reusesti sa faci tot ce ti-ai propus in weekend, te vei simti invins. Weekendul inseamna sa iti acorzi o pauza. Problema e ca foarte rar ne acordam acea relaxare mentala si fizica atat de necesara la sfarsit de saptamana.

Incepe lucruri noi. Dimineata de luni este momentul perfect pentru asta. Cu o intreaga saptamana in fata, poti incepe ceva de la zero. Uita ca ceva a mers prost cu o saptamana inainte sau in weekendul care tocmai a trecut. Inceputul de saptamana este o sansa de a face mai bine ceea ce nu ti-a iesit cum ai vrut saptamana din urma. Profita de faptul ca e o noua si si o noua saptamana, te va scapa de stres si iti va imbunatati performantele. In loc sa o privesti ca o zi dificila, considera lunea o oportunitate de a avea mai mult succes in ceea ce faci.

Daca stii ca ai lucruri urgente pe care trebuie sa le pui la punct, cel mai bine e sa incepi de luni. Foloseste weekendul pentru a planifica, dupa ce te-ai relaxat in weekend iti este suficienta o jumatate de ora duminica seara pentru a-ti face un plan de bataie pentru urmatoarea saptamana. Pastreaza totusi un echilibru, nu poti planifica absolut orice intr-o zi. Ideea e sa folosesti fiecare zi la maxim, in asa fel incat sa nu se adune prea multe lucruri de facut dupa aceea.

Si daca nu poti sa faci ceea ce ti-ai propus in ziua de luni, sa nu ramai dezamagit. Incearca in urmatoarea zi de luni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *