Cum sa castigi un argument

Un argument este un lucru distractiv. Exista o multime de dezbateri care atrag atentia oamenilor. Astfel, argumentele sunt cele care ne tin activi si ne fac sa gasim anumite strategii prin care incercam sa dovedim ca noi suntem cei care avem dreptate. Exista situatii in care trebuie sa lupti pentru a-ti dovedi convingerea, iar in continuare vei afla care sunt metodele cele mai eficiente care te vor ajuta sa faci acest lucru.

Ce poti face pentru a castiga un argument

  1. Impaca-te cu persoana respectiva intre argumente, insa numai superficial. Nu te dedica intru totul conversatiei, deoarece acest lucru va conduce la deterioarea relatiei cu interlocutorul. De asemenea, nu trebuie sa te impui din prima, ci trebuie sa lasi ocazia si celeilalte persoane sa isi spuna punctul de vedere. La urma urmei, iti doresti sa ai toate cunostintele necesare pentru a castiga argumentul, nu-i asa?
  2. Scoate in evidenta deficientele lor- poate ca daca scoti in evidenta problema cu oponentul tau va demonstra ca iei toata situatia prea personal. Cu toate acestea, acest lucru iti va permite sa castigi un avantaj pentru a ataca unele lucruri neclare pe care oponentul tau le prezina.
  3. Refuza sa iti ceri scuze- daca stii ca ai dreptate, nu ai de ce sa incepi sa te scuzi fata de persoana cu care te contrazici in ceea ce priveste argumentul. Potrivit psihologilor, scuzele nu reprezinta nimic altceva decat o forma de justificare a faptului ca tu ai prezentat un argument gresit.

Cel mai important este sa ii amintesti oponentului tau ca tu ai dreptate si ei gresesc. Reaminteste-i tot timpul ca argumentul lui este invalid si incearca sa iti spui punctul de vedere prin cuvinte corecte si cat mai usor de inteles. De asemenea, nu folosi tactita agresivitatii verbale, pentru ca asa nu vei avea nimic de castigat si iti vei intimida adversarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *