Cum interactioneaza cafeaua cu medicamentele

Cafeaua este fara nicio indoiala una dintre cele mai iubite bauturi de catre oameni. Fara sa ne dam seama cafeaua poate dauna, in aceeasi masura in care ne poate face sa ne simtim bine. Sigur ca acest lucru se aplica in cazul in care este consumata peste cantitatea admisa. In continuare vom discuta despre efectele adverse ale combinatiei de cafeina cu medicamente. Iata tot ce trebuie sa stii despre asta:

  • Cafeina impreuna cu medicamente precum Tylenol (Paracetamol, acetaminofen ) pot afecta in mod periculos ficatul.
  • Salicilatii din aspirina interfereaza cu cafeina crescand nivelul acestora. Desi salicilatii sunt substante ce se gasesc in mod natural in alimente, nivelele lor inalte nu sunt deloc sanatoase. Multi doctori recomanda sa nu se consume cafea si aspirina impreuna.
  • In concluzie, cafeina este gasita nu numai in cafea, dar in cafea are cea mai mare concentratie. Cafeina se formeaza in mod natural in 60 de plante incluzand aici boabele de cafea , frunzele de ceai, nucile de kola folosite pentru renumitele bauturi cat si boabele de cacao folosite pentru prepararea ciocolatei. Exista insa si cafeina facuta de om care este adaugata la unele mancaruri, bauturi sau medicamente.
  • 90% din oamenii de pe pamant folosesc cafeina intr-o forma sau alta. Numai in America 80 % din adulti consuma cafeina in fiecare zi. Un studiu facut asupra elevilor din clasele a 7-a, a 8-a si a 9-a din Ohio a descoperit ca acestia consuma in jur de 53 mg de cafeina pe zi, dar cel putin unul din cinci consuma peste 100 mg pe zi.
  • Daca este consumata in bauturi sau medicamente, cafeina are efecte diverse asupra corpului. Aceasta este un stimulant al sistemului nervos central. Iar acesta cuprinde creierul, coloana spinarii si alti nervi din corp.

Asadar, cafeaua poate face bine, dar poate si afecta organismul uman. De aceea, este foarte important sa facem cele mai bune alegeri cand vorbim despre cafea si cantitatea acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *