Cum faci mai confortabile calatoriile cu autobuzul

calatorie autobuz

In intreaga lume autobuzul sau autocarul este cea mai ieftina modalitate de transport. Pentru calatorii dintr-o tara in alta sau dintr-un oras in altul este mijlocul de transport cel mai rentabil, insa are si un dezavantaj. Timpul calatoriei este mai indelungat fata de zbor, spre exemplu. Spre deosebire si de calatoria cu masina personala sau cu trenul, calatoria cu autobuzul poate fi destul de inconfortabila.

Chemarea naturii – cu totii stim ca in cazul drumurilor lungi calatorii sunt la mila soferului. Opririle nu sunt foarte dese, asadar nevoia de apa, alimente sau de a merge la toaleta trebuie sa fie foarte bine gestionata. Desi soferii pot sa opreasca de mai multe ori decat au programat, circula si ei dupa un grafic, dupa un orar si uneori acest lucru nu este posibil.

Prin urmare trebuie sa planificam totul. Trebuie sa luam cu noi alimente si apa, in cazul in care calatoria este una mai indelungata, iar la fiecare oprire proviziile trebuie completate.

O alta problema cu autobuzele si autocarele este ca uneori se aglomereaza si devin inconfortabile. Prin urmare trebuie sa avem grija unde ne asezam, pentru ca intregul drum vom fi cot la cot cu un necunoscut.

Multe persoane isi aduc pernute si paturi de voiaj pentru calatorii mai indelungate, este o solutie buna cand vrei sa te odihnesti si drumul este lung. Va trebui totusi sa ai si un bagaj usor, mai ales daca esti singur.

Nu toate autocarele sunt la fel, unele au conditii mai bune, altele nu. De aceea pentru o calatorie cat mai confortabila trebuie tinut cont si de acest aspect. Chiar daca sunt mai scumpe, autocarele mai noi, dotate, ofera un nivel de confort ce permit calatorilor sa se odihneasca mai bine pe parcursul calatoriei. Nu trebuie sa iti faci o gaura uriasa in buget pentru a calatori confortabil, tine cont doar de aceste sfaturi si drumul pana la destinatie va fi unul placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *