Cum alegi sa iti imbunatatesti site-ul atunci cand ai de optat intre SEO in-house, expert SEO si EvoAgency.ro?

EvoAgency.ro

Atunci cand este vorba de crearea si aplicarea unei strategii de optimizare SEO pentru afacerea ta, ai 3 variante: fie te ocupi personal de aceasta responsabilitate (SEO in-house), fie angajezi un expert SEO cu norma intreaga, fie alegi sa externalizezi aceasta sarcina unei agentii SEO profesioniste.

Iata care sunt avantajele si dezavanateje pentru fiecare situatie in parte:

Optimizarea SEO facuta de tine insuti

Este si asta o optiune, mai ales in cazul in care ai un website simplu, pe care abia l-ai construit si lansat. Sursele si tutorialele online iti pot fi de ajutor pentru a invata principiile de baza ale SEO de unul singur si pentru a le pune in practica in conformitate cu continutul site-ului tau, in functie de anumite cuvinte cheie.

Din punct de vedere financiar, asta este cea mai ieftina alternativa, intrucat vei scapa de costurile pe care le presupune angajarea unui expert sau colaborarea cu o agentie specializata. Insa, nu ai cum sa ignori ca aceasta optiune vine la pachet cu 2 lipsuri majore – experienta si profesionalism, aspecte ce se vor reflecta, fara doar si poate, in rezultatele pe care (nu) le vei obtine, mai ales in privinta ratei de conversie. Este posibil sa sesisezi o crestere a traficului organic, insa numai o agentie SEO, precum EvoAgency.ro iti poate aduce vanzari mai multe.

Mai mult decat atat, optimizarea SEO te solicita si din punct de vedere al timpului. Astfel, daca tu singur te vei ocupa de acest lucru, cand vei mai avea timp sa rezolvi si celelalte probleme importante ale afacerii tale? Cel mai probabil ca nu vei face fata si vei ajunge sa le tratezi superficial.

Angajarea unui expert SEO

O alta optiune pe care o ai la indemna este angajarea unui specialist SEO. Daca ai norocul sa dai peste un specialist SEO care este bine infipt in acest domeniu, are o baza solida de cunostinte si experienta in spate, ai sanse sa ocupi una dintre pozitiile de top in Google. Desigur, asta presupune si niste costuri care nu sunt deloc de neglijat.

Insa, trebuie sa te gandesti la urmatorul lucru: daca specialistul respectiv se dovedeste a fi incompetent si nu obtine rezultatele dorite, iti va fi destul de greu sa pui punct colaborarii cu el, cel putin din punct de vedere juridic. Iar salariul tot vei fi obligat sa i-l platesti. In plus, angajatii au tendinta de a se plafona de la o anumita perioada de timp, atunci cand salariul vine lunar, parca nici stimulul nu mai e la fel de mare. Asa ca exista sanse destul de mari sa nu primesti servicii SEO de calitate.

Colaborarea cu o agentie SEO serioasa

O agentie SEO vine la pachet cu experienta solida in spate in urma colaborarii cu diverse tipuri de afaceri.

Companiile SEO care nu sunt actualizate cu ultimele tendinte din acest segment nu supravietuiesc prea mult si ajung sa dispara treptat din peisajul serviciilor SEO. Astfel, o agentie SEO este nevoita sa se puna la curent cu tot ce apare in materie de SEO si sa ofere clientilor cele mai bune rezultate in mediul online.

Avantajul de care beneficiezi atunci cand lucrezi cu o agentie SEO profesionista in adevaratul sens al cuvantului este faptul ca stii exact pentru ce anume platesti. Asta inseamna ca vei incepe colaborarea cu o analiza a site-ului tau, urmata de elaborarea unei strategii de durata scurta, medie si lunga. In fiecare luna vei primi un raport in care vei regasi toate activitatile realizate, precum si evaluarea rezultatelor obtinute in urma acestora. Pe termen lung, devine mult mai convenabil decat sa angajezi un expert full-time.

In orice caz, alegerea iti apartine. Poti incerca oricare dintre aceste variante pentru a putea decide care se pliaza cel mai bine pe profiul firmei tale si care iti asigura rezultatele preconizate. In cazul in care ai in vizor alegerea unei agentii profi, recomandarea mea este EvoAgency.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *