Cum ajutam copiii sa isi dezvolte abilitatile


Cu siguranta, doresti sa afli ce inclinatii are copilul tau  si de aceea este bine sa descoperi din timp ce activitati ii plac mai mult. Acest lucru il va ajuta sa isi gaseasca mult mai usor drumul in viata. Este foarte important sa descoperi ce se potriveste micutului tau si care este cea mai buna modalitate prin care poti ii poti dezvolta abilitatile.

Pentru a-l incuraja si pentru a-i descoperi inclinatiile, cumpara copilului jucarii cat mai diverse, carti cu diferite teme, dar si jocuri care a-i stimuleze creativitatea. Atunci cand  copilul este mic apeleaza la imaginatie si de aceea el se pune in pielea anumitor personaje.

Prin intermediul jocului, el invata sa isi asume si anumite responsbilitati. Psihologii sunt de parere ca in majoritatea cazurilor preocuparile pe care le are un copil cand este mic se transforma in lucruri asupra carora se va concentra atunci cand va fi mare. Este foarte important sa il lasi pe el sa aleaga. Abilitatile unui copil se pot schimba pe masura ce acesta creste. Este indicat sa nu il fortezi sa faca un lucru doar pentru ca asa vrei tu. Chiar daca i-a placut un timp un lucru, e foarte probabil ca dupa o perioada sa nu il mai intereseze deloc acel lucru.

Si daca face acest lucru inseamna ca face parte din categoria copiilor care urmeaza o cale doar pentru a implini visul parintilor. Ai grja si la materiile de scoala care ii plac. Unii parinti au obiceiul de a-si pregati copii suplimentar doar la materiile importante si ignora astfel materiile preferate ale copilului.

O materie preferata il poate ajuta mai usor sa se orienteze spre o meserie. E important sa il inveti sa se descurce singur. Intreaba-l zilnic cand vine de la gradinita ce a invatat acolo. De asemenea lasa-l sa se prezinte singur persoanelor noi cu care intra in contact. Il poti inscrie si la diferite cursuri de actoria pentru a invata sa se adapteze oricarei situatii.

Pe langa faptul ca micutul are nevoie de joaca pentru dezvoltare, el poate fi ajutat sa isi descopere vocatia participand la diferite evenimente. Indiferent daca este vorba despre o petrecere la care micutul este invitat sau daca participa la lectii de pian, karate sau o limba straina, cu siguranta copilul tau poate deprinde anumite calitati doar participand.

De exemplu, multi parinti aleg sa faca petreceri unde invita mai multi copii pentru a descoperi caracterul copilului si in afara familiei. Exista petreceri cu tematici la care participa invitati speciali. Aici gasesti petreceri pentru copii. Acestea petreceri au un rol foarte benefic atat in formarea mentalitatii si vietii sociale a copilului, cat si in deprinderea de abilitati. Parintii se declara mereu a fi foarte multumiti de ceea ce reusesc sa descopere datorita unor banale petreceri cu tematica.

In aceeasi masura, copilul tau poate participa la diferite cursuri care sa il ajute sa se dezvolte si care sa iti ofere un indiciu despre ceea ce ar fi mai potrivit pentru micutul tau atunci cand vine vorba despre inclinatii si cariera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *