Costurile unei inseminari artificiale

inseminare artificiala

Inseminarea artificiala este o tehnica de conceptie asistata, recomandata in cazul in care un cuplu nu are posibilitatea de a concepe un copil pe cale naturala. S-a dovedit a fi benefica femeilor afectate de unele conditii de reproducere sau in cazul barbatilor lipsiti de spermatozoizi functionali care nu raspund fecundarii.

De asemenea, exista cazuri in care principala cauza de infertilitate ramane necunoscuta si se recomanda apelarea la o mama surogat sau la donatorii de sperma viabili.

Procedura de inseminare artificiala presupune introducerea spermei in vagin sau in uterul femeii, atunci cand femeia este in perioada ovulatiei, pentru ca in acest mod isi imbunatateste si sansa de conceptie a unui copil. Procedura nu este dureroasa, dar implica unele costuri ridicate, pentru ca procesul de curatare al spermei, cel de implantare si analizele necesare sunt destul de costisitoare si depind de la caz la caz.

Durata tratamentului s-a constata ca este destul de lunga, incat unele cupluri cheltuie mai mult decat isi pot permite pentru a se bucura de bebelus, si se spune ca rata succesului unei inseminari artificiale variaza intre 15-20%, in functie de procedura de inseminare. Daca se apeleaza la un donator de sperma, atunci ineminarea costa peste 300 euro plus inca 700 de euro de proces de incercare. Calitatea spermei decide calitatea procesului de inseminare.

Studiile sugereaza ca rata de succes a fiecarui ciclu de reproducere scade odata cu varsta, pentru ca unele femei pot ramane insarcinate din prima incercare daca varsta le permite acest lucru, iar altele pot ramane insarcinate chiar si dupa 5-6 incercari de inseminare. timpul de refacere al organismului dupa o asemenea interventie variaza de la 3 luni la 12 luni.

Un cost estimativ pentru o procedura reusita poate ajunge pana la 4000 de euro, in cazul in care costurile de diagnosticare si al procedurii sunt incluse, altfel se mai adauga inca cateva sute de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *