Corpul uman

Din sirul de „stiai ca…” afla ca organismul uman este surprizator. Cu cat vei detalia povestea cu atat iti vei da seama ca fiecare parte a corpului are caracteristici greu de crezut insa in egala masura adevarate. Iata cateva dintre acestea:

  • Stiai ca stranuti cu o viteza de 160 hm/h? Si cand vei tusi vei avea 97 km/h. Nu degeaba este indicat sa pui mana la gura in astfel de situatii pentru ca involuntar vei imprastia germeni la o distanta considerabila, ceea ce va face ca si cei din jur sa fie predispusi la infectare.
  • Femeile sunt mai rapide. Este demonstrat stiintific ca femeile pot face lucrurile cu mult mai repede decat barbatii. In plus acestea clipesc mai repede, in medie de 13 ori pe minut. Asta inseamna de doua ori mai mult decat barbatii.
  • De-a lungul vietii un om saliveaza atat de mult incat ar putea sa umple doua bazine. Saliva este importanta din varii puncte de vedere, ajutand la alimentatie, la lubrifierea tubului digestiv care sa favorizeze alimentatia si nu in ultimul rand previne aparita cariilor.
  • Ceara din urechi este considerata ca fiind murdarie, dezgustatoare. Desi trebuie sa o curatam ea are si ea un rol extrem de important, acela de a proteja canalul auditiv de praf si particulele din mediul exterior.
  • Si talpile transpira. Acest proces este modalitatea prin care organismul elimina toxinele si totodata isi regleaza temperatura. Talpile au injur de 500 de mii de glande sudoripare si in cazul barbatilor chiar mai multe. Nu este de mirare ca dupa o zi intreaga de munca cand ai tinut picioarele intr-un mediu ce nu este ventilat picioarele tale sunt ude.
  • Vezica urinara este pe cat de mica pe atat de incapatoare. Nu are mai mult de dimensiunea unei mingi de soft ball insa poate avea capacitatea de 800 cc de lichid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *