Consumul de zahar in exces

Cu totii stim ca zaharul ingrasa si pe langa asta riscam sa provocam aparitia unor carii in cazul in care il consumam peste masura. Adaugarea zaharului in exces in cadrul unei diete nu poate fi un obicei bun deoarece poate afecta sanatatea fara sa ne dam seama pe moment. In momentul in care renuntam la consumul excesiv de zahar avem parte de foarte multe schimbari pozitive atat la nivel fizic, cat si mental. Zaharul este daunator pentru piele din cauza faptului ca, acesta consumat in exces poate produce aparitia acneei si de asemenea, ne putem confrunta cu probleme in ceea ce priveste greutatea noastra. Prin renuntarea la zahar avem parte de un aspect vizibil imbunatatit al pielii.

Prin consumul zaharului in exces acumulam mult mai multe calorii, iar greutatea noastra va fi greu tinuta sub control. Chiar daca uneori avem senzatia ca avem mult mai multa energie in momentul in care consumam zahar, de fapt acest lucru nu este tocmai adevarat deoarece in a doua parte a zilei ne vom confrunta cu oboseala si lipsa de energie. Mentinerea unui nivel ridicat de energie pe tot parcursul zilei devine mult mai usor in momentul in care minimizam consumul de zahar.

Starea de bine pe care o avem pe parcursul zilei, nu o putem dobandi din consumul excesiv de zahar deoarece pe termen scurt ne va ajuta, fiind ca un drog, insa pe termen lung poate avea consecinte negative asupra creierului deoarece poate altera abilitatile creierului. Cu alte cuvinte, starea de bine de care avem parte pe percursul unei zile tine de atitudinea si de gandurile noastre, nicidecum de consumul excesiv de zahar. De asemenea, consumul de zahar poate afecta colonul prin faptul ca se produc anumite disfunctii, iar tranzitul intestinal creste.

Odata ce zaharul va fi eliminat din alimentatia noastra zilnica, pofta de dulce va scadea considerabil, iar acest lucru nu va dauna imunitatii organismului nostru deoarece prin renuntarea la zahar creste beneficiile florei intestinale, iar in acest fel vom avea o imunitate mult mai buna.

Cu siguranta ca nu putem renunta la zahar in totalitate pentru ca acesta este prezent in majoritatea alimentelor, insa putem renunta la a-l consuma in exces, obesevand in felul acesta o imbunatatire a sanatatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *