Conformism si non-conformism

conformism

Ce este conformismul ?

Conformismul este un stil de viata conform caruia ne adaptam normelor sociale si de comportament ale persoanelor din jurul nostru.

Ce este nonconformismul ?

Nonconformismul este o forma de expresie. De cele mai multe ori este o forma de protest impotriva regulilior societatii.

De multe ori cand intalnim o persoana nonconformist avem tendinta de a o judeca deoarece respective persoana nu se adapteaza regulilor noastre autoimpuse.

Spre exemplu putem fi surprinsi cand vedem o persoana cu piercing, cu tatuaje, cu creasta, tepi sau tunsa neuniform. Trebuie, insa sa stim ca tot ceea ce purtam nu este o imagine a propriei personalitati, ci poate fi si o forma de expresie a dezaprobarii fata de regulile impuse de societatate.

Conformismul si non-confiormismul pot fi intalnite si in genurile musicale. Spre exemplu o persoana non-conformist poate asculta genuri de muzica cum ar fi : hip-hop, rock, sau chiar si jazz.

A fi conformist nu este intodeauna un lucru bun. Din punct de vedere al „spirtului de turma”, oamenii isi copiaza modul in care se imbraca, stilurile, ideile sau modul de comportament, insa aceasta forma de manifestare anihileaza din start personalitatile, oamenii care au ceva de spus si au curajul sa-si zica punctul de vedere.

Putem sustine ca au existat numerosi non-conformist si in stiinta. Albert Einstein a revolutionat stiinta fizicii si a matematicii cu teria relativitatii. A durat mult timp pana cand teoriile lui au fost intelese si luate in considerare de catre restul lumii care vroia sa respecte tiparele clasice stiintifice.

Conformismul si non-conformismul sunt doua Valente care isi schimba rolurile in situatii diferite. Uneori e bine sa fii conformist, pentru ca asta face parte din integrare si acceptarea celorlalti. In stiinta, in principia si valori, non-conformismul deschide foarte des portite noi spre dezvoltare si ajuta la progresul omenirii.

Non-conformismul a revolutionat de-a lungul timpului istoria diverselor popoare si chiar istoria omenirii.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *