Ciorba este alimentul cel mai usor de preparat in propria bucatarie astfel incat aceasta are proprietati miraculoase asupra sanatatii noastre. Ciorbele din legume sunt mancaruri usoare, hranitoare, hidratante, bogate in vitamine si minerale care confera o stare de satietate atunci cand sunt consumate.
O ciorba cand este consumata confera energia ideala pentru desfasurarea activitatilor, indicata mai ales in cazul persoanelor care sufera de diabet sau de boli cardiovasculare. Mai mult decat atat, ciorba are efect digestiv atunci cand este consumata in cantitate normala.
Beneficiile consumului de ciorba
Ciorbele sau supele acrite cu bors acru racoresc si energizeaza intreg organismul, fiind un remediu excelent impotriva hipertensiunii, depresiei, artritei, varicelor, intoxicatiilor cu fum. Importanta bosruslui in prepararea ciorbelor contribuie la reducerea bolilor hepatice si renale, diminuand efectul urinal al pacientilor. Indiferent de tipul ciorbei, ca este de legume, de carne, sau verdeturi, aceasta asigura organismului nutrientii necesari, fiind ideala atat iarna, pentru a ne incalzi, cat si vara, pentru a conferi senzatia de racoare.
Cu toate ca este cel mai simplu preparat culinar, ciorba este evitata de majoritatea persoanelor, fie din lipsa de timp, fie din cauza metabolismului, incat unele persoane nu consuma ciorba decat foarte rar si uita ca o portie de ciorba pe zi este ideala pentru rehidratarea si remineralizarea organismului. De asemenea, ciorbele sunt foarte des folosite in dietele alimentare, in regimurile de slabire deoarece lichidul care constituie ciorba nu sta foarte mult in stomac, pentru ca ciorbele au un proces de digestie foarte rapid, asigura satietate si asigura aportul de minerale din organism.