Cele mai bune filme de actiune ale tuturor timpurilor

actiune

Filmele de actiune se numara printre cele mai indragite, cele mai urmarite si cele mai cautate genuri de filme. Unul dintre motivele pentru care acest gen este atat de popular in randul maselor este faptul ca te preiau din viata si rutina zilnica, transportandu-te intr-o noua lume. Pline de suspans, spectacol si divertisment, gama filmelor de actiune se intinde pe mai multe genuri – aventura, science-fiction, fantastic – toate cu un singur scop: secvente pline de actiune, efecte vizuale de exceptie si o poveste antrenanta care te tine tot timpul captivat.

Iata cateva din cele mai reusite filme de actiune, dupa parerile exprimate de diversi impatimiti ai genului, in urma unui sondaj.

  • Greu de ucis (Die hard) – Bruce Willis, in rolul politistului NYPD John McClane, salveaza situatia atat in prima aparitie din 1988, cat si in continuarile filmului: Die Hard 2 (1990), Die Hard with a Vengeance (1995), Live free or Die Hard (2007) si A good Day to Die Hard (2013).
  • Terminator 2 – Judgement Day (1991) – continuarea seriei inceputa in anul 1984, cu Arnold Scwarzenegger in rolul principal, arata povestea unui terminator mai putin avansat care este trimis din viitor sa il apere pe John, baiatul lui Sarah Connor, care va creste sa conduca revolutia impotriva masinilor.
  • Speed (1994) – cu Keanu Reeves si Sandra Bullock in rolurile principale. Reeves joaca rolul unui politist ce se lupta cu un terorist care a plasat o bomba intr-un autobuz plin cu oameni; daca autobuzul incetineste sub viteza de 50 mile pe ora, bomba explodeaza. Sandra Bullock joaca rolul unui pasager prins fara voia sa in intriga.
  • The Matrix (1999) – actiunea filmului se petrece intr-un viitor in care masinile au preluat controlul, recoltand energie de la oamenii care sunt tinuti si programati sa creada ca traiesc o viata normala. Neo (Keanu Reeves) se alatura rebeliunii impotriva masinilor. Filmul a avut un mare succes si au fost lansate doua continuari: The Matrix Reloaded si The Matrix Revolutions.

Lista continua cu Kill Bill: Vol. 1, Casino Royale, Bourne Ultimatum, The Dark Knight, Avatar, The Avengers, The Lord of the Rings, Expendables, Misiune imposibila, Transformers, Iron Man, Spiderman, Batman, Gladiator, Piratii din Caraibe, X-Men, Taken, si multe altele. Pentru a face o lista a tuturor filmelor populare de actiune ale tuturor timpurilor este necesar un efort considerabil. Productiile cinematografice sunt lansate una dupa cealalta, incat nu prea e posibil sa faci o lista completa care sa satisfaca toti iubitorii genului.

Comentarii

  1. Radu F. spune:

    The Matrix (1999) este intr-adevar o legenda pe care imi doresc sa o revad cat de curand posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *