Ceaiuri pentru tratarea insomniei

Se stie ca ceaiurile sunt cea mai buna dovada a faptului ca natura ne iubeste si ne ajuta mereu cand avem nevoie. Plante medicinale si fructe sau ierburi aromate se gasesc pretutindeni pe campuri si in gradinile noastre, asadar nu vei avea scuza ca nu ai avut de unde sa le procuri. Acestea ne stau pur si simplu la dispozitie si sunt dispuse sa se sacrifice pentru binele nostru.

O asemenea solutie din natura poate fi folosita si pentru a combate si trata insomniile rele, care nu ne dau pace uneori au mereu, daca suferim de o asemenea afectiune. Cele mai bune ceaiuri care sunt foarte la indemana si pretioase cand vine vorba despre tratarea insomniilor sunt ceaiul de floarea pasiunii, ceaiul de tei, ceaiul de musetel si ceaiul de lavanda.

Ceaiul de floarea pasiunii

Aceasta planta de floarea pasiunii este mai exotica, nu se gaseste atat de usor pe la noi, insa in magazinele naturiste exista tot felul de prafuri, plante uscate si alte asemenea produse care ne pot ajuta sa ne recapatam odihna binemeritata.

Floarea pasiunii reprezinta un sedativ relativ usor, dar mai ales natural, tocmai de aceea fiind folosit si in compozitia diferitelor calmante sau pastile cu efect de relaxare sau care sa induca somnul. Ceaiul de floarea pasiunii se prepara tot prin infuzie si se bea cate o cana inainte de culcare, in fiecare seara.

Ceaiul de tei

Si planta de tei este cunoscuta pentru proprietatile pe care le aduce sanatatii mintale si mai ales relaxarii si calmarii noastre. Inainte de a te baga in pat, bea o ceasca de ceai de tei putin indulcit sau doar cu putina miere. Ca si in cazul altor ceaiuri, si ceaiul de tei poate crea dependenta si poate avea efecte adverse in cazul consumarii intr-o cantitate prea mare si pe o perioada indelungata de timp. Iti poate provoca tulburari de somn, frisoane, agitatie si poate palpitatii la inima.

Ceaiul de musetel

La fel ca si teiul, si planta de musetel are efecte calmante, relaxante si poate fi un remediu excelent pentru a trata insomnia. Plus ca, acesta poate fi procurat foarte usor chiar de catre tine. Florile de tei se pun la uscat, iar apoi vine facuta o infuzie cu acestea si ceaiul astfel obtinut poate fi conumat inainte de culcare in fieacre seara, insa de va fi baut prea mult timp poate avea efecte toxice asupra organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *