Ce greseli pot face tinerii parinti

Cand soseste un bebelus pe lume totodata apar si sfaturile din partea tuturor. Totusi exsista niste lucruri pe care nu trebuie sa le faceti atunci cand sunteti proaspeti parinti.

In primul rand evitati sa va panicati din orice. Nu va mai sperati aiurea daca sughite des sau mananca suficient. Bebelusii sunt chiar foarte rezistenti.

Nu lasati copilul sa planga prea mult. Uneori ei au tendinta de a plange in orice moment chiar si atunci cand sunt schimbati sau hraniti. Daca plansul e insotit de voma , eruptie sau febra apelati la un medic pediatru.

Un lucru foarte important este sa nu ignorati accesele de febra mai ales la un nou nascut. Temperatura mai mare de 38 de grade in primele luni de viata inseamna categoric o urgenta.

De asemenea nu treziti bebelusul pentru alaptare. Bebelusii care sunt hraniti la san pot dormi toata noasptea fara sa suga. Unii parinti au tendinta de a confunda regurgitatia cu voma. Diferenta dintre ele e frecventa. Daca un copil are un virus gastrointestinal va vomita la fiecare 30 de minute chiar daca a fost hranit sau nu. Aveti grija si cum istalati scaunul de masina.

O alta greseala este sa neglijati igiena orala a bebelusului. De cate ori simtiti nevoia schimbati-l sau spalati-l. Nici casnicia nu e bine sa o neglijati. Odata cu aparitia bebelusului apar si probleme in cuplu. Chiar daca incercati sa va mentineti toata atentia pe bebelus nu va neglijati partenerul de viata.

De asemenea nu va certati pre mult de fata cu bebelusul. Chiar si un bebelus de 3 luni poate percepe vibratiile. Intradevar exista certuri este normal, dar nu va iesiti din fire mai mult decat este cazul.

Nu va incredeti in surse straine si suspecte cand vine vorba de cresterea si educatia copilului dumneavoastra. Numai dumneavoastra si sotul puteti hotari ce este bine si ce nu pentru bebelus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *