Cateva lucruri despre curatarea hotelor

Curatarea hotelor este unul dintre acele lucruri care trebuie facute pentru siguranta ta si pentru buna functionare a hotei. Hota absoarbe grasimile si vaporii care rezulta in timpul gatirii. Curatarea filtrelor de aluminiu a hotei este importanta de asemenea. Toata grasimea care se aduna in hota si pe filtre poate fi un pericol de incendiu. Depunerile de grasime sunt extrem de inflamabile, Tubulatura este de asemenea o componenta importanta a sistemului. Curatarea tubulaturii este putin mai dificila, pentru acest lucru va trebui sa apelati la o firma de curatare hote.

Filtrele murdare ale hotei pot dauna calitatii aerului din propria ta locuinta si pot atrage insecte, deoarece grasimile care se depun emana mirosuri neplacute. In plus, va puteti imbolnavi. Grasimea depusa pe filtre se poate scurge in mancarea pe care o preparati si o poate contamina.

Ventilatorul hotei este si el important. Curatarea ventilatorului este cruciala pentru ca aceasta piesa componenta este defapt motorul hotei si cea mai importanta parte care ajuta la evacuarea aerului viciat.

Cum poti curata filtrele acasa?

Filtrele se curata relativ usor. Daca nu ai facut asta pana acum, vei fi surprins cata grasime si praf aduna. O solutie ideala pentru a curata filtrele acasa este aceea de a le pune intr-un recipient unde se pune apa si bicarbonat. Lasa filtrele scufundate timp de 24 de ore. Dupa ce asteptarea a luat sfarsit, scoate filtrele din acea solutie, spala-le cu apa calda si lasa-le la uscat.

Cat timp astepti ca solutia sa isi faca efectul si sa dizolve grasimea de pe filtre, poti curata hota la exterior cu solutii speciale, sau apa cu detergent de vase. Este important sa folosesti apa calda pentru a curata petele de grasime. In acest fel le vei curata mult mai usor de pe suprafata hotei.

Pentru hote profesionale, din restaurante sau alte zone unde se prepara mancare in mod frecvent este bine sa se apeleze la personal specializat si autorizat pentru a face operatiunea de curatare hote. Aceste hote sunt de dimensiuni mai mari si necesita o atentie speciala, fiecare componenta trebuie sa fie curatata pana la metal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *