Afla totul despre laptele de soia

In ultima vreme este recomandat din ce in ce mai des consumul de lapte de soia deoarece este foarte sanatos si este considerat o foarte buna alternativa pentru persoanele care nu pot sa consume lapte de vaca.

Acest tip de lapte nu contine colesterol la fel la celelalte tipuri. El este un lichid vegetal care se obtine din boabele de soia inmuia si macinate.Acest tip de lapte este extrem de sanatos deoarece contine foarte multi nutrienti si este indicat pentru toata lumea deoarece contine glucide si grasimi sanatoase. Datorita faptului ca are aceste proprietati el poate inlocui cu succes laptele de vaca. De ce sa consumam lapte de soia? Care sunt avantajele consumului de lapte de soia?

In primul rand, este un lichid vegetal obtinut din boabe de soia si nu implica adaugarea altor substante sau produse. De asemenea este foarte indicat pentru ca poate fi consumat si de eprsoanele vegetariene sau raw vegani.

Exista persoane care au intolesranta la lactoza si din acest motiv nu pot bea lapte. Aceasta intoleranta se manifesta prin alergii si pentru a le evita trebuie sa renuntati la laptele normal de vaca sau de capra si sa il inlocuiti cu cel de soia. Acest tip de lapte este extrem de usor de digerat si este considerat foarte benefic pentru sanatatea organismului nostru.

Un alt avantaj al consumului de lapte de soia este acela ca nu are colesterol rau. Mai mult, el regleaza nivelul de colesterol din organism favorizand cresterea colesterolului bun si defavorizand cresterea celui rau.

Laptele  de soia este una dintre cele mai bogate surse de fibre spre deosebire de laptele normal.  FIbrele  sunt foarte importante pentru o buna functionare a digestiei. De asemenea el se recomanda in cazul unor diete pentru ca regleaza foarte bine tranzitul intestinal si favorizeaza scaderea in greutate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *