Afla totul despre ghimbir

Probabil ca stii ca in urma cu ceva vreme oamenii nu foloseau alte remedii precum cele medicamentoase. Ei foloseau tot felul de plante medicinale care se dovedeau a fi cu adevarat bune pentru sanatate. Ghimbirul este o planta de nota 10 iar acest lucru se datoreaza diferite proprietati pe care le are. Iata cateva dintre proprietatile ghimbirului:

De ce a fost venerat ghimbirul timp de mii de ani in culturi din lumea intreaga, ca planta cea mai profunda dintre plantele vindecatoare? Care este acel ingredient cu gust intepator care a facut ca efectiv milioane de oameni sa-l cultive si sa-l consume pentru nenumarate probleme medicale? Raspunsul este simplu: nimeni nu stie. Si nici nu pare ca inteligenta umana va putea vreodata sa inteleaga pe deplin modul de actiune al ghimbirului. Sigur, veti spune ca trebuie sa fie un ingredient special in ghimbir care sa iasa in evidenta. Va raspundem ca stiinta moderna a studiat aceasta planta timp de decenii si a identificat pana acum peste 470 de constituenti, dintre care unii, la randul lor au constituit subiect a mii de studii stiintifice.
Ghimbirul are, dupa cate se stie la ora actuala, aproape 500 de compusi identificati,multi cu activitati biologice cunoscute, actionand in mod complementar pentru a produce beneficii biologice profunde.

Aceasta este maretia plantei si cea mai clara ilustrare a cat de mult difera abordarea traditionala pe baza de plante fata de „moda” de acum a medicamentelor de sinteza. Poate ca ar trebui sa ne amintim cuvintele lui Hipocrate, cel mai vestit medic al lumii occidentale, care a spus ca trebuie ca medicamentul sa ne fie hrana, iar hrana sa ne fie medicament.

Astfel, incercati sa consumati aceasta planta cat de mult cu putinta pentru ca poate sa faca minuni cu adevarat. Planta este una dintre cele mai bune si mai benefice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *