Afla lucruri interesante despre Tour Eiffel

ParisIeri Franta si-a sarbatorit ziua nationala. Ziua de 14 iulie pentru francezi simbolizeaza asedierea Bastiliei si inceperea Revolutiei Franceze.

Daca ar fi sa alegem un monumet care sa reprezinte Franta ar fi cu siguranta turnul Eiffel din Paris. Acesta este probabil cel mai cunoscut monument francez la nivel mondial, un adevarat simbol.

Constructia acestuia a durat un 2 ani, doua luni si 5 zile si a fost finalizat in anul 1889. De atunci s-au implinit 125 de ani.

Turnul a fost deschis pentru prima data in anul 1889 pe data de 6 mai. Ceea ce este interesant este ca acesta nu era in totalitate functional in momentul in care a fost deschi publicului. Acest lucru s-a intamplat odata cu organizarea Exposition Universell pentru a comemora cei 100 de ani trecuti de la asedierea Bastiliei.

Un alt lucru interesant in legatura cu turnul Eiffel este acela ca Gustav Eiffel nu a fost cel care s-a ocupat de proiectarea acestuia. Initial acesta nu a fost interesat de proiectului turnului Eiffel. Cei ce au proiectat turnul au fost Maurice Koechlin si Emile Nouguier.

In momentul in care acesta a fost construit turnul era cea mai inalta cladire din lume. Inaltimea oficiala a acestuia era de 300 de metri. ulterior a fost montata si o antena de 324 de metri inaltime. Titlul de cea mai inalta cladire din lume l-a detinut pana in anul 1930 cand a cea mai inalta cladire din lume a deveni Chrysler Building din New York cu cei 319 metri ai sai.

O tehnologie care era in inceputurile sale in acelasi timp cu constructia monumentului era fotografia. Pe perioada consrtuctiei au fost multe fotografii luate in timp ce era construit turnul. Acesta a fost construit ca fiind drept un simbol al stiintei moderne.

In fiecare an turnul creste si scade in inaltime cu pana la 15 centimetri datorita schimbarilor de temperatura de la sezon la sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *