Afla ce ar trebui sa faci pentru a scapa de sforait

Studiile arata ca un procent apropiat de 50% din randul adultilor sforaie, cel putin ocazional. Cei ce sforaie sunt adesea luati peste picior si devin subiect de gluma in randul familiei si prietenilor. Sforaitul implica insa si probleme de sanatate si riscuri la care este expusa persoana ce sforaie. Exista o serie de remedii naturale pentru a trata problema sforaitului, iata in continuare cateva recomandari pentru a minimiza sforaitul.

Adopta un program sanatos de odihna. Obiceiurile de a adormi tarziu sau de a te odihni insufient duc adesea la sforait. Dormi pe partea pe care te simti cel mai confortabil, pentru a te asigura ca scapi de sforait pe cale naturala, uneori si o pozitie incorecta in timpul somnului poate sa provoace sforaitul.

Evita consumul de alcool ori de alte sedative. Calmantele, somniferele si alcoolul cresc sansele de aparitie a sforaitului – o spun chiar medicii, care sustin ca o persoana perfect sanatoasa poate sa sforaie dupa ce consuma alcool.

Scapa de cateva kilograme – este o modalitate destul de eficienta de a mai scapa de sforait. Mentine-ti o greutate ideala si o dieta sanatoasa atat pentru a ramane in forma cat si pentru a scapa de obiceiul deranjant al sforaitului.

Un alt sfat ar putea fi sa te mentii suficient de hidratat. Lipsa hidratarii usuca nasul si gatul, provocand uneori blocaje ale cailor respiratorii ce duc la sforait. Evita astfel problema asigurandu-te ca te hidratezi corespunzator pe parcursul intregii zile.

Exercitiile fizice regulate sunt de asemenea un remediu impotriva sforaitului, pe langa faptul ca aduc si numeroase beneficii pentru sanatate – ajuta la mentinerea tonusului muscular si tin sub control greutatea. Ca recomandare finala, ar trebui sa renunti cu totul la vicii, si aici vorbim despre fumat. Iritarea si inflamarea cailor respiratorii superioare apare datorita fumatului, iar ca rezultat apare problema sforaitului, pe langa celelalte efecte dezastruoase pe care le are fumatul asupra organismului. Astfel cea mai buna modalitate de a scapa de sforait este sa renunti la fumat. Daca vei urma toate aceste sfaturi vei reusi, daca nu sa scapi complet de sforait, macar sa reduci intensitatea si frecventa aparitiei fenomenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *