Afla adevarul despre ciocolata

schokolade

Ciocolata este un produs alimentar obtinut dintr-un amestec de cacao, zahar, lapte si unele arome specifice, fiind intalnita de obicei, sub forma de tableta, baton, praline, inghetata sau alte produse de cofetarie.

Ciocolata ramane un aliment foarte controversat, fiind considerata de unii specialisti benefica pentru sanatate, iar de altii un desert care ar trebui sa se regaseasca rar in meniul zilnic. Ciocolata reduce simptomele sindromului premenstrual. Pentru ca are capacitatea de a produce endofile, ciocolata reduce anxietatea, iar astfel combate unul din efectele neplacute ale sindromului premenstrual.

De asemenea, consumul de ciocolata reduce colesterolul, aceasta avand capacitatea de a regla tensiunea arteriala, dar si in prevenirea unor complicatii ale sarcinii.

Posibilele beneficii pentru sanatate aduse de ciocolata deriva din substantele ragasite in planta de cacao, bogata in flavanoli, un tip de flavonoizi fitochimicali sunt considerati a avea proprietati benefice in raport cu sanatatea cardiovasculara si cea cerebrala.

Un criteriu foarte important in alegerea unei ciocolate sanatoase este optarea pentru un tip de ciocolata care sa nu aiba in compozitie ale grasimi inafara de untul de cacao.

Consumul regulat de ciocolata mentine inima sanatoasa, un studiu recent dovedind ca persoanele care consuma ciocolata cu peste 70% cacao, prezinta o imbunatatire semnificativa a fuxului sanguin.

Ciocolata imbunatateste aspectul pielii. Unii din compusii din ciocolata functioneaza ca un filtru natural impotriva razelor ultraviolete. Doua patretele de ciocolata neagra pe zi reduc riscul aparitiei cancerului de piele cu circa 50%.

In timp ce exista restrictii privind consumul de ciocolata- o cantitate prea mare inseamna un numar sporit de calorii si deci un pericol sigur de ingrasare, specialistii in nutritie spun ca acest desert, savurat cu masura si in cadrul unei diete echilibrate, poate fi chiar benefic starii de sanatate.

Asadar, atat timp cat este aleasa varianta cea mai buna, si anume ciocolata neagra, cu un continut mare de cacao, multe persoane se pot bucura de cateva avantaje in plus, fata de cei care se feresc de aceasta forma de rasfat.

 

 

Comentarii

  1. Lavinia spune:

    Recent am fost la o consultatie la http://www.drserban.ro si am redus consumul de dulciuri destul de mult cu toate ca iubesc ciocolata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *