Abilitatile unui bun manager

manager

Pentru ca organizatia sa mearga bine, trebuie sa aiba o echipa bine coordonata. In timp ce efectiv angajatii fac ca lucrurile sa se intample, managerii se asigura de faptul ca munca este realizata cum trebuie. Astfel un bun manager trebuie sa aiba cunostinte puternice despre functionarea companiei pentru a-si aduce o contributie notabila. Termenul de „bun” este unul ambiguu, ce inseamna de fapt „bun”? Ne referim la o persoana capabila si responsabila, care face ca lucrurile sa se intample. Desi unii sunt lideri innascuti, altii trebuie sa urce treapta cu treapta si sa invete cum sa devina lideri. In cele ce urmeaza sunt expuse cateva din calitatile pe care trebuie sa le aiba un bun manager, pentru cei care vor sa invete.

Bune abilitati de comunicare

Cea mai valoroasa aptitudine ce defineste un bun manager este o buna comunicare cu echipa. Doar daca se intelege si comunica bine cu echipa le poate explica acestora cerintele si asteptarile, in caz contrar rezultatele nu vor aparea.

Rezolvarea problemelor si luarea deciziilor

Pentru atingerea unui obiectiv, echipa se va confrunta cu diverse probleme si perioade mai dificile. In astfel de situatii, managerul echipei va lua deciziile cele mai potrivite pentru rezolvarea problemelor.

Un set de abilitati specifice

Un manager trebuie sa aiba capacitate organizatorica si de planificare, pentru stabilirea obiectivelor si atingerea acestora, iar ca acest lucru sa se intample, trebuie sa fie bine organizat si timpul. Abilitatea de a fi lider este o alta calitate a unui manager, acesta isi va ghida si indruma subalternii pentru ca rezultatele obtinute sa fie cele mai bune. De asemenea un manager trebuie sa stie sa-si construiasca o echipa eficienta, sa stie exact rolul fiecaruia si posibilitatile de maximizare a potentialului, sa ii motiveze, sa ii aprecieze si sa ii recompenseze in functie de rezultatele obtinute.

Viziunea asupra afacerii, cunostintele in domeniu, abilitatea de a incuraja echipa chiar si in perioade de recesiune, mentinerea unei atmosfere benefice la locul de munca sunt alte abilitati pe care trebuie sa le aiba orice bun manager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *