5 sfaturi pentru o zi ideala la munca

zi de munca

Cu sfarsitul de an care se apropie si cu sarbatorile pana la care nu mai avem decat 2 saptamani, nu ne mai sta gandul la munca si aceasta perioada poate fi considerata una foarte stresanta. Astfel trebuie sa ne organizam si sa fructificam fiecare zi de munca la maxim.

Multi fac greseala de a irosi minute si ore pretioase cu prea multe de facut fara un plan bine conceput. Sa vedem in continuare 5 pasi simpli cu ajutorul carora se poate ajunge la o zi de munca ideala.

1. Planifica-ti totul cu o zi inainte, sau in seara dinainte. Iti poti trece pe hartie obiectivele de indeplinit pentru a doua zi, sau poti prioritiza totul in minte, sa iti stabilesti o ordine in care vei incepe rezolvarea problemelor ziua urmatoare. Nu vei mai pierde astfel timp pretios pentru a te hotari cu ce sa incepi.

2. Rezolva treburile mai importante sau proiectele mai dificile in prima parte a zilei. Este un sfat foarte bun, verificat si re-verificat. Rezolvarea taskurilor mai dificile in prima parte a zilei este o strategie foarte eficienta, intrucat atunci ai cea mai multa energie si motivare.

3. Ia pauze de cateva minute la fiecare ora lucrata. Majoritatea lucram zilnic in fata monitoarelor, acestea ne epuizeaza atat psihic cat si fizic. Va trebui sa te ridici din scaun, sa te plimbi, sa iti dezmortesti oasele. Pauzele sunt foarte importante, te revigoreaza deconectandu-te pentru cateva minute de rutina atat de obositoare.

4. Integreaza si feedback-ul in program. Chiar si cu o zi programata si organizata perfect, nu esti productiv decat daca intr-adevar faci progrese in indeplinirea obiectivelor. Nu are rost sa te chinui si sa depui eforturi daca nu realizezi ceea ce ti-ai propus.

5. Deconecteaza-te in totalitate cateva ore zilnic. Chiar daca unii de pe langa tine se lauda ca au muncit 14 ore intr-o zi, tu stii ce e mai bine pentru tine. Astfel dupa ce ai ajuns acasa ia o „pauza” de la tehnologie, petrece timp cu prietenii sau familia, relaxeaza-ti mintea si corpul, pentru ca putea apoi sa iti prioritizezi mai bine ceea ce ai de realizat pentru ziua urmatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *