Venirea pe lume a unui copil aduce enorm de multa bucurie in familie. Nu e de mirare ca parintii fac tot posibilul pentru a-l ingriji, pentru a-i oferi tot ceea ce este mai bun si mai frumos.
Printre toate lucrurile ce sunt de ajutor in cresterea copilului se numara si balansoarul pentru bebelusi, care aduce beneficii atat copilului cat si parintilor.
Pe de o parte, cel mic va avea parte de confort, iar pe de alta parte, parintii vor avea cateva momente de respiro, in care copilul va fi leganat si linistit, in care nu va plange si poate chiar va dormi. Pentru a alege acel balansoar potrivit care sa ofere copilului o ocupatie, cand ai altceva de facut, tine cont de urmatoarele 5 sfaturi.
1. Alege un balansoar sigur si stabil
Siguranta inainte de toate! Lasa deoparte intrebarile de genul „Cum montez un balansoar?” sau „Cat costa un balansoar?” pentru ca, in primul rand, vrei ca cel mic sa fie in deplina siguranta.
Baza trebuie sa fie cat mai larga, in asa fel incat suportul sa fie cat mai stabil. De asemenea centrul de gravitatie trebuie sa fie jos, pentru ca in timpul miscarilor cel mic sa nu se poata rasturna daca se apleaca mai mult intr-o directie.
Sistemul de prindere, la fel ca si in cazul scaunelor auto pentru bebelusi, trebuie sa fie in 3 sau 5 puncte, pentru un plus de siguranta.
2. Balansoar pe baterii sau sistem mecanic?
Aici vei lua decizia in functie de ceea ce ai nevoie. In cazul balansoarelor cu baterii, trebuie sa tii cont de faptul ca vor fi costuri mai mari – periodic va trebui sa inlocuiesti bateriile. Ai insa si un avantaj: nu va mai trebui sa activezi scaunul manual la intervale scurte de timp.
Balansoarele mecanice sunt si ele eficiente, dar au un timp mai scurt de miscare si trebuie actionate mai des. Cat timp bugetul iti permite, alege un balansoar pe baterii – ai setari multiple de viteza si chiar si muzica.
3. Viteze variabile si sunet ambiental
In cazul in care ai ales un balansoar pe baterii, vei avea parte de mai multe avantaje.
Unii copii vor sa fie leganati usor pentru a adormi, iar altii de miscari ceva mai ferme. Aici intervine posibilitatea de reglare a intensitatii si directiei de miscare a balansoarului – longitudinale sau pe laterala.
Sunetul ambiental este un alt avantaj pe care il ofera balansoarele pe baterii. Poti sa consolezi mult mai bine bebelusul alegand o melodie linistitoare si ajustand volumul.
4. Optiunea de rabatare
Cu siguranta este un criteriu esential in alegerea balansoarului pentru copil. La varsta la care cel mic nu poate sta singur in sezut, trebuie sa i se ofere suportul necesar si o pozitie inclinata, cat mai confortabila.
Odata ce a ajuns la o varsta la care poate sta singur in sezut, balansoarul rabatabil ofera copilului avantajul si de a puta sta intr-o pozitie sezanda, fara sa alunece sau sa se rastoarne.
5. Pretul
Dupa cum spuneam si mai devreme, pretul conteaza mai putin, vei fi atent mai mult la siguranta. Cu toate acestea, nu e rentabil nici sa investesti prea mult intr-un balansoar pentru copii.
Un leagan sau balansoar cu pret ridicat nu inseamna de fiecare data si calitate, la fel cum nici un pret scazut nu inseamna confort mai redus sau optiuni mai putine.
Tine cont in primul rand de faptul ca e un produs pe care cel mic nu il va folosi un timp foarte indelungat, asadar nici o investitie prea mare nu este indicata.
Autor: Catalin Mihai Sotropa
[…] balansoar se potriveste cu necesitatile tale si cu felul in care este conceputa camera copilului. Cateva sfaturi de la alte mame, de la prietene sau de pe forumurile de specialitate nu strica. Ai grija ca acesta sa nu aiba […]
[…] Criteriul de baza in alegerea balansoarului este siguranta, deci atentie! Pentru a afla si alte elemente de care trebuie sa tii cont in alegerea balansoarului, acceseaza acest link. […]
Copiii merita tot ce e mai bun. Balansoare, locuri de joaca. Recent am apelat si la serviciile oferite de http://www.petrecericupersonaje.ro S-au distrat copios si iti impartaseste si tie din bucuria lor!