5 plaje pe care trebuie sa le vezi inainte sa dispara

beach

Cu totii suntem atrasi de o plaja cu nisip fin si o apa de un albastru mirific, chiar daca nu esti un fan al acestui peisaj, nu poti spune ca nu este unul de o frumusete rara si ca nu ti se pare catusi de putin placut.

In jurul lumii sunt o serie de plaje care sunt pe cale de disparitie din diferite motive fie ele, naturale, economice, sau din cauza poluarii.

Maldive

Impresionantul arhipelag localizat in oceanul Indian este cunoscut pentru plajele sale albe, pentru sufr si pentru scufundari. Este un paradis tropical, insa este pe cale de disparitie. Maldive este una din tarile care au cea mai mica altitudine medie, avand in vedere nivelul in crestere al apei si schimbarile climatice, plajele pot fi inghitite de apele din jur.

Marea Moarta.

Plaja de aici este mai sarata decat majoritatea plajelor din lume, insa marea Moarta este renumita pentru proprietatile sale benifice pentru sanatate, milioane de turisti venind aici in fiecare an, datorita apelor sale bogate in minerale.

Insulele Galapagos

Insulele Galapagos sunt un paradis aparte, fiind cunoscute pentru munca lui Charles Darwin datorita numarului mare de specii de animale din zona. Datorita numarului din ce in ce mai mare de turisti diversitatea animalelor a avut de suferit, zona fiind declarata ca zona protejata de World Heritage .

Phu Quoc, Vietnam

Aceasta piatra pretioasa ascunsa pe coasta de sud vest a Vietnam-ului ramane aproape neatinsa de turims, cu plajele sale aparent parasite si drumuri nepavate. Din pacate guvernul a decis sa transforme aceasta insula intr-o mare atractie turistica in viitor, planurile incluzand un aeroport, numeroase hoteluri, si un port.

Mullins Bay, Barbados

Eroziunea produsa de apa, este marele pericol la care este supusa aceasta insula din Caraibe. Diversele actiuni in care s-a incercat atenuarea efectului au dus la accentuarea acesteia. Acest proces de eroziune nu poate fi oprit si in curand va duce la distrugerea plajelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *