2 decenii mai tariu, Ayrton Senna inca ne lipseste

senna

Astazi se implinesc 20 de ani de la cea mai mare tragedie din istoria motorsportului. In ziua de 1 mai 1994, pe daca cand se organiza Marele Premiu al statului San Marino, Ayrton Senna a murit la varsta de 34 de ani. Senna a fost campion mondial in Formula 1 in sezonul competitiona 1988, 1990 si 1991, si pe perioada deceniului in care a concurat a fost unul dintre cei mai buni piloti.

In ziarele de atunci, prima pagina era de multe ori monopolizata de conflictele acestuia din cadrul echipei McLaren, cu coechipierul sau Alan Prost, ambii concurand pentru titlu. In anul 1994, Ayrton Senna a decis sa semneze un contract cu cei de la Williams, spunand ca masina celor de la McLaren nu era una pe care dorea sa o mai piloteze, intrucat nu ii placea cum se comporta.

Cu doua zile inainte de Grand Prix, Rubens Barrichello, a avut un incident pe traseu si a avut un accident in sicana Variante Bassa, destul de grav. Senna la vizitat pe Barrichello la spitalul unde acesta a fost internat. Cu o zi inainte de Grand Prix, Roland Ratzenberger a murit in calificarile pe circuitul de Imola, ambele incidente afectandu-l pe pilotul de origine braziliana.

Cu un sfarsit de saptamana care a inceput tragic, Senna a iesit pe circuitul Imola si a fost cel mai rapid in tururile de incalzire. In cel de-al saptelea tur, bolidul lui Senna, a scapat de sub control in sicana Tamburello, si a ajuns in bariera de ciment de pe marginea circuitului la o viteza de peste 300 km/h.

Senna a fost trasportat la spitalul Maggiore si a fost tinut in viata de aparate pentru o perioada, la ora 18:37, marele campion de Formula 1 fiind a fost declarat decedat. Brazilia a declarat stare de doliu national pentru trei zile.

De atunci nu s-au mai inregistrat accidente mortale in Formula 1,  insa cu totii stim ca de Senna ar mai fi trait ar mai fi castigat cel putin un campionat de F1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *