15 lucruri pe care nu le stiai despre Amazon

 1. Amazon a luat nastere in garajul casei fondatorului Jeff Bezos, in Bellevue, Washington.
 2. Initial, Bezos si-a dorit ca numele companiei sa fie Cadabra, de la Abracadabra.
 3. Un alt potential nume pentru afacerea sa a fost Relentless.
  Tasteaza relentless.com pe Google si vezi ce se intampla.
 4. Atunci cand a fost deschis site-ul pentru prima data, acestea vindea doar carti.
 5. Prima carte vanduta a fost Fluid Concepts and Creative Analogies de Douglas Hofstadte.
 6. A fost de asemenea, o marea eroare de programare in primele zile, ceea ce a permis clientilor sa pacaleasca site-ul, in ceea ce priveste achitarea produselor. Tot ce trebuia sa faci era sa comanzi un anume numar de carti de pe Amazon, iar site-ul directiona suma de bani pentru acele carti, direct pe cardul tau de credit. Aceasta eroare a fost rezolvata imediat dupa.
 7. In 1997, Barnes & Noble a dat in judecata compania Amazon, pe motiv ca sloganul anilor 1990 „Earth’s Largest Bookstore” era fals.
 8. Odata cu extinderea companiei Amazon, angajatii lucrau nu mai putin de 60 de ore pe saptamana.
 9. Astazi, Amazon detine mai mult de 117 000 de angajati in intreaga lume, ceea ce demonstreaza expansiunea continua si rapida a companiei. Amazon are mai multi angajati decat Microsoft.
 10. Depozitul Amazon este situat in Phoenix, Arizona si se extinde pe 1,2 milioane de metri patrati. In general, depozitele companiei sunt atat de mari, incat un fost angajat a spus ca a mers 11 mile pe jos, intr-un singur schimb.
 11. Pentru a veni in ajutorul lucratorilor din depozite, Amazon foloseste acum roboti pentru a ajuta la recuperarea coletelor. Acesti roboti sunt creati de Kiva Systems, o companie pe care Amazon a cumparat-o la inceputul lui 2014 pentru 775 milioane de dolari.
 12.  Amazon a brevetat butonul 1-click buying (cumpara dintr-un singur click), serviciu ce a fost dat spre folosire si celor de la Apple. De fiecare data cand vrei sa cumperi ceva de pe iTunes doar cu un singur click, Amazon face bani.
 13. Bezos este recunoscut drept un sef foarte dur, timid deloc, care nu se fereste sa explodeze in fata angajatilor, adresandu-le intrebari precum „Esti lenes sau doar incompetent?
 14. Compania a pierdut 4,8 milioane de dolari in august 2013, atunci cand site-ul a cazut timp de 40 de minute.
 15. In ciuda serviciilor de SEO, Bezos castiga doar 81 840$ pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *